|

Fıtığa ameliyatsız çözüm

Günümüzde insan hayatında en çok rastlanılan rahatsızlıkların başında gelen bel ve boyun ağrıları, manuel tedavi sayesinde son buluyor.

Yeni Şafak
11:56 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:01 - 2/12/2014 Salı
IHA
Bel ve boyun ağrıları günümüzde çok sık karşılaştığımız sorunların başında geliyor. Birçok nedeni olan bu ağrılar zamanla kronikleşerek hayat kalitesini de düşürüyor. Özellikle bel ve boyun fıtığından kaynaklanan ağrılar ilerleyen vakalarda oldukça ızdırap verici durumlar oluşturabiliyor. Bu ağrılardan dolayı rutin olarak yapılan aktiviteleri yapamaz duruma gelebilir, hayatı artık daha da çekilmez olarak görebiliriz. Ne yazık ki Türkiye’de bel fıtığından ameliyat olanların diğer batı ülkelerine göre oldukça yüksek olduğu düşünülmektedir.


Tek çare ameliyat değil

Bir hekime görünüp ağrıların bel veya boyun fıtığından kaynaklandığı tespit edildiğinde ilk çarenin ameliyat olmaması gerektiğini söyleyen Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, iyi bir muayene sonrasında doğru yapılan tedaviyle bu ağrılardan ameliyat olmadan kurtulabileceğini ifade etti. Beldeki ağrının bacağa vuruyorsa, bacaklarda karıncalanma-uyuşma-kasma hissi bulunuyorsa ve bel hareketlerinizde kısıtlılık mevcutsa bel fıtığı, boyun ve kollarda ağrı, ellerde uyuşma, baş dönmesi gibi belirtilerin bir veya birkaçı var ise boyun fıtığı olunabileceğini kaydeden ifade eden Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, derhal bir fizik tedavi uzman doktoruna muayene olunması gerektiğini vurguladı.




 
#bel fıtığı
#ameliyat
#boyun ağrısı
9 yıl önce
default-profile-img