|

"Sanatçı yüzeysel oyunlar oynamaz"

Tiyatro sanatçısı Suna Keskin, "Türk oyuncuları yüreğini ortaya koyarak oyununu oynar. Yüzeysel oyunlar oynamaz" dedi.

Yeni Şafak
13:16 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:18 - 1/12/2014 Pazartesi
AA
Keskin, belediye tarafından düzenlenen 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında "Annemin şoförü" adlı oyunu sahnelemek üzere geldiği kentte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik'te gerçekleştirilen festivallerin hepsinde sahne aldığını ve kentte güzel bir seyirci kitlesiyle karşılaştıklarını söyledi.


Türk tiyatrosunun Türkiye'de önemli bir yerde bulunduğunun altını çizen Keskin, şöyle konuştu:


"Oyuncu potansiyeli açısından çok iyi oyuncularımız var. Parmakla gösterilecek kadar hepside değerli. Çünkü Türk oyuncuları yüreğini ortaya koyarak oynar. Yüzeysel oyunlar oynamaz. Gerçekten kendimizi vererek, oyunla, oyunumuzla bütünleşerek oynarız. Öyle 'lafı ezberleyelim de çıkalım, söyleyelim' değildir, bizim oyunlarımız. Türk oyuncusu gerçekten değerlidir ve benim içinde çok farklıdır."


Ömrünün 50 yılının tiyatroyla geçtiğini anlatan Keskin, "İlk oyunum "Şahane züğürtler" adlı oyun. Çeşitli tiyatrolarda çalıştım. Oynadığım her oyundan da hep sevk aldım. Genç tiyatrocular, gözlem yapmalı, insanı incelemeli, tetkik etmeli, araştırmacı, okumalı ve dünyayla ilgili olmaları, gerekiyor. Oyunculuk çok geniş bir kulvar. Çok çalışmak istiyor. Kolay değil" diye konuştu.
#Bilecik
#"Türk tiyatrosu Türkiye'de önemli bir yerde"
#oyuncular
9 yıl önce