|

'Es-Es'in bileği İstanbul'da bükülmedi

Spor Toto Süper Lig'e 12 yıl aradan sonra 2008-2009 sezonunda çıkan Eskişehirspor, bu sezonun ilk yarısında, üç büyük takımdan ilk kez İstanbul'da üç beraberlik aldı.

11:00 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 11:46 - 2/12/2014 Salı
AA
Eskişehirspor, İstanbul'daki maçlarda 2008-2009 sezonunda Beşiktaş'a ve Fenerbahçe'ye yenilirken, Galatasaray karşılaşmasını kazandı. Bir sonraki sezon, yine Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye mağlup olan "Es-Es"ler, Galatasaray ile de berabere kaldı.


"Kırmızı şimşekler", 2010-2011 ve 2011-2012 sezonunda İstanbul'da üç büyüklerle yaptığı maçların tamamını kaybetti. 2012-2013 sezonunda Beşiktaş ve Galatasaray ile berabere kalan siyah-kırmızılı takım, Fenerbahçe'ye yenildi. Eskişehirspor, 2013-2014 sezonunda da İstanbul'da üç büyük takıma, yenildi.


Bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı maçlarda rakiplerinden bir puan almayı bilen "Es-Es"ler, bu karşılaşmalarda 3 gol atıp, 3 kez de kalesinde gol gördü.


Son 7 sezonda Beşiktaş ile İstanbul'da yaptığı maçlarda 5 mağlubiyet, 2 beraberlik alan "kırmızı şimşekler", Galatasaray deplasmanında 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik, Fenerbahçe maçlarına da 7 mağlubiyet aldı.


"Bu maçlarda galibiyeti hak eden taraftık" 


Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, yaptığı açıklamada, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın sezon başından genç ve dinamik bir takım oluşturduğunu kaydetti.


Eskişehirspor'un takımını her maça kazanmak için çıktığını ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu:


"Bu sezon bazı şansızlıklardan ve hakem hatalarından dolayı istediğimiz puanları alamadık. Ligde bulunduğumuz konum da bizi üzüyor. Ancak her geçen gün daha iyi olacağız. Ligin ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığımız üç maçta birer puanla döndük. Bu maçlarda galibiyeti hak eden taraf bizdik. Süper Lig'in koşu rekorunu kıran bir takımız. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı. "
#Futbol
#SÜPERLİG
#Eskişehirspor
#Galatasaray
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Ertuğrul Sağlam
#mesut hoşcan
9 yıl önce