|

Kız arkadaşını darp görüntülerine 28 yıl hapis

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sosyal medyaya kız arkadaşını darp ederken çekilen görüntülerini koyan kişi hakkında, 5 yıl 1 ay 15 günden 28 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Yeni Şafak
12:02 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:07 - 2/12/2014 Salı
AA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kız arkadaşını darp ve tehdit ederken çekilen görüntüleri sosyal medyaya yüklemesiyle gündeme gelen Hasan Kütük (19) hakkında 5 yıl 1 ay 15 günden 28 yıla yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.


Cumhuriyet Savcısı Selçuk Kocaman'ın hazırladığı iddianamede, üç erkeğin iki kızı dövdüklerine ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi. 


Soruşturma kapsamında görüntülerdeki mağdur kız kardeşler, sanık Kütük ve beraberindeki suça sürüklenen çocukların polisçe belirlendiği ifade edilen iddianamede, suça sürüklenen çocuklardan birinin telefonunda kayıtlı görüntülerin CD'ye aktarıldığı ve polis tarafından incelendiği belirtildi.


Müşteki kız kardeşlerden küçük olan, beyanında, Facebook'tan bir erkekle konuştuğunu öğrenen Kütük'ün kendisini telefonla arayarak, tehdit ettiğini anlattı.


Kütük'ün, görüntülerin çekildiği gün kendisini çağırdığını, kız kardeşiyle birlikte gittiklerini, Kütük ve suça sürüklenen çocuklarla bir araya geldiklerini ifade eden müşteki kız, Kütük'ün bu sırada kendisine tokat attığını, suça sürüklenen çocuklardan birinin ablasını tekme tokat dövdüğünü, "Bırakın, gidelim" demelerine rağmen kendilerini bırakmadıklarını kaydetti.


Müşteki kız, suça sürüklenen çocuklardan birinin de Kütük'ün istemesi üzerine cep telefonuyla olanları kaydettiğini belirtti.


Kızın ablası da benzer şekilde ifade verdi ve görüntülerin internete konulduğunu öğrendikten sonra şikayetçi olduklarını bildirdi.


Sanık Hasan Kütük, savcıya beyanında, kardeşlerden küçük olanın "kendisiyle konuşmasına rağmen Facebook'ta başka bir şahısla görüştüğünü tespit etmesi üzerine, bu konuyu konuşmak için onu çağırdığını, müştekilerin parka kendi rızalarıyla geldiğini, kızın 'ben duramam, seni aldatırım' demesi üzerine sinirlendiği için darp ettiğini" söyledi.


Kütük, "kızları zorla alıkoyduğu" suçlamasını reddetti.


İddianamede Kütük'ün, "birden fazla kişiyle birlikte cebir kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" ve "tehdit" suçlarından cezalandırılması, TCK'nın "zincirleme suç" başlıklı 43. maddesi uyarınca cezanın 4'te birden 4'te üçe kadar artırılması istendi. 


Olay sırasında Kütük'ün yanında bulunan ve biri görüntüleri çeken üç çocuğun haklarındaki soruşturmanın ayrıldığı da iddianamede belirtildi.
#Hasan Kütük
#Facebook
#iddianame
9 yıl önce