|

Royal Halı Gaziantep'ten hakemlere tepki

Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'ya 81-65 yenilen Royal Halı Gaziantep'te, yönetim maçın hakemlerine tepki gösterdi.

Yeni Şafak
11:49 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:56 - 1/12/2014 Pazartesi
AA
Kulübün asbaşkanı Cihan Dağcı, yaptığı açıklamada, bugüne kadar yaptıkları maçlarda gösterdikleri performans ve taraftar kalitesi olarak her zaman dikkat çeken bir kulüp olduklarını söyledi.


Hafta sonu yaptıkları Pınar Karşıyaka maçının özellikle son periyodunda daha önce hiç rastlamadıkları olaylara şahit olduklarını ifade eden Dağcı, maçın ardından takımların performansından daha çok hakem kararlarının gündeme geldiğini hatırlattı.


Bu noktada maçın incelenmesini isteyen Dağcı, şöyle devam etti:


"Bugüne kadar yaptığımız maçlarda hiçbir gerginlik çıkmamıştı. Yenilsek bile takımını alkışlayan seyircimiz gerektiğinde rakibini de alkışlamayı bildi. İlk defa Pınar Karşıyaka maçında gerginlik oldu. Bunun nedeni de incelenmeli. Çünkü hiç alışık olmadığımız tabloyla karşı karşıya kaldık. Royal Halı Gaziantep, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini temsil eden bir takım. Kararlar alınırken bunun etkisi var mı bilmiyorum ama hakemleri düdük çalarken biraz daha vicdanlı davranmaya çağırıyorum." 


"Alınan kararlar bazı kesimleri spordan küstürebilir"


Royal Halı Gaziantep'in aynı zamanda ana sponsoru olduklarını belirten Dağcı, yönetim olarak takım için hem paralarını, ham de zamanlarını harcadıklarını vurguladı.


Sporcular ve teknik heyetin başarı için yoğun çaba gösterdiğine işaret eden Dağcı, şunları kaydetti:


"Ama bazı durumlarda inanılmaz derecede canımız sıkılıyor. Biz, bu bölgede basketbol kültürünün oluşması, kardeşliği geliştiren sporun yaygınlaşmasının gayreti içerisindeyiz. Her zaman bu misyonda devam edeceğiz ama alınan kararlar bazı kesimleri spordan küstürebilir. O yüzden takımların gelişimi hakemlerin yanlış kararlarıyla engellenmeli. Hakemlerin de dikkatlerini biraz daha üst seviyeye çıkarması gerekir."
#Türkiye Basketbol Ligi
#Basketbol
#Pınar Karşıyaka
#Royal Halı Gaziantep
#Cihan Dağcı
#hakem
#hakeme tepki
9 yıl önce