|

Özgür Özel Kobani davasında verilen cezalara karşı çıktı: Kabul edilebilir bir tarafı yok

Hüseyin Berk
20:23 - 16/05/2024 Perşembe
Güncelleme: 20:27 - 16/05/2024 Perşembe
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP eski eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı 'Kobani davasında' verilen cezalara tepki gösterdi. "Demirtaş ve Yüksekdağ’ın cezalarının kabul edilebilir bir tarafı yok." diyen Özel, "Kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok." diye konuştu.

HDP eski eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada ilk karar açıklandı.

Kobani davası kapsamında Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Selahattin Demirtaş için istenen ceza 42 yıl olarak açıklanırken tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Özel, Kobani davasında verilen cezalara karşı çıktı: Kabul edilebilir bir tarafı yok

Kararı Sözcü TV canlı yayınında değerlendiren Özgür Özel, verilen cezaları 'kabul edilemez' olarak niteledi.

"Bu davada bir hukuk yok"

"Demirtaş ve Yüksekdağ’ın cezalarının kabul edilebilir bir tarafı yok.
" diyen Özel,
"Kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok."
diye konuştu.

"Dava, siyasi dava"

Özel, şunları söyledi:

"İlk günden beri takındığım tutumu değiştirecek değilim. Dava, siyasi dava. Uzamasıyla, zamanlamasıyla, karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla falan her yönüyle siyasetten kullanılmaya elverişli bir dava.

Verilen cezaların bazıları istenene göre çok düşük cezalar. Burada Selahattin Demirtaş'a ve Fiden Yüksekdağ'a verilen cezalar, görevlerinin başındayken bir partinin eş genel başkanlarıyken alınıp da suçlandıkları şey ve bu cezalara baktığınızda kabul edilebilir bir tarafı yok.

Davayı bir hukuki dava olarak değerlendirmek yerine, tabi bir partinin genel başkanı olmasam her beraat edenleri, yaptığı yeterli görülüp bırakılanları ve ağır cezalar alanları hangi kategorilerde değerlendirmek gerektiği üzerine farklı beyin jimnastiği yapabilirim ama kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil."



#Özgür Özel
#CHP
#HDP
#Selahattin Demirtaş
#Kobani Davası
#Figen Yüksekdağ
17 gün önce