|
Erdoğan faşistleri çıldırtacak galiba

15 Temmuz’dan sonra Türkiye’deki mülteciler üzerinden uluslararası bir operasyon yapıldığını, günümüzde ortaya çıkan tablodan net bir şekilde görüyoruz. Darbe girişiminden sonra İngiltere menşeli bazı kuruluşlar, “Türkiye’de yeniden bir darbe girişimi olur ve başarılırsa, mültecilerin durumu ne olur” sorusunu sormaya başlamışlardı.

Söz konusu İngiliz menşeli kuruluşların göçmenler meselesini yüksek sesle muhtelif yerlerde dillendirmesi üzerine, göç konusunda uzman biriyle konuşmuştum. Göç meselesinin çok stratejik bir alan olduğunu, belli ki birilerinin bu konuda bir hesap içerisinde olduğunu anlatmıştı.

O günden beri mülteciler ve göç konusuna biraz daha fazla hassasiyetle dikkat ediyorum ve gelişmeleri o gözle değerlendiriyorum. Türkiye, göç konusunu iyi yönetmiş, Batı için tehlikeli bir hale gelmişti. Nitekim, Avrupa durumun farkında olarak, çeşitli gerilimlere rağmen Türkiye ile daha dengeli bir politika izlemek zorunda kaldı.

Türkiye’nin insani politikası Batı için stratejik sorun oldu. Zulüm ve katliamdan kaçan Suriyeliler ülkemizde geçici statüde misafir edilirken, bu durumu aleyhlerinde görenler karşı operasyona dönüştürdü. İçerideki iş birlikçiler ırkçı görünümlü bir şekilde ortaya çıktı.

MÜLTECİ KARŞITLIĞI KILIFIYLA MÜSLÜMAN YATIRIMCI VE TURİSTLERİ HEDEF ALDILAR

Suriyeli muhacirleri hedef almaya başlayan görünürde ırkçı, özde İslam düşmanları, bir taşla iki kuş vurmaya kalkıştı. Mülteci karşıtlığı altında hem ülkemizdeki Müslüman yatırımcı ve turistleri hedef aldılar hem de huzursuzluk çıkarmaya başladılar.

Özellikle 2023 Mayıs seçimleri öncesinde Hitler’i aratmayacak söylemlerle Müslüman mültecilerle Müslüman turist ve yatırımcılara sözlü ve zaman zaman fiili saldırıya geçtiler. Tacize varan davranışlarda bulundular.

Seçimlerin ardından yeni hedefleri, Türkiye’de üniversitelerde okuyan yabancı öğrenciler oldu. Özellikle Afrikalı öğrenciler hedefe konuldu. 1930’lardaki Amerika’da ‘zenci’lere yapılanların aynısı Türkiye’de yapılmaya çalışıldı.

Türkiye’nin Afrika’da kurduğu gönül köprüsünün açıkça hedef alındığı aşikardı. Somali ile yapılan Somali Deniz Güvenliği Anlaşması’nın üzerinden daha bir hafta geçmeden Karabük Üniversitesi üzerinden Afrikalı öğrenciler üzerinden kirli bir propaganda geliştirildi.

TÜRKÇE KONUŞAN, KENDİSİNİ MİLLETİMİZİN GÖNÜL ELÇİSİ GÖREN BAKANLAR

Türkiye’de oluşturulan ırkçı dalgaya maalesef 28 Mayıs seçimlerinden sonra ülke yönetiminde yer alan bazı mahfiller de dahil oldu. Irkçı politikalar bazı devlet dairelerinde görünür hale geldi. Müslüman Afrikalı kız öğrencilere iftiralar atıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamalarla faşist ırkçı, İslam ve Türkiye düşmanlarını çıldırtacak değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Afrika’daki kardeşlerine en güçlü destek veren ülkedir. Eğitim ve kültür alanında da kıtayla iş birliğimizi geliştiriyoruz. Türk üniversitelerinin, misafir öğrenciler için giderek bir eğitim üssü haline geldiğini görüyoruz. Afrika kıtasını ziyaretlerimizde, Türkiye mezunu, Türkçe konuşan, kendisini milletimizin gönül elçisi olarak gören bakanlar, iş insanları, akademisyenler ve siyasetçiler ile karşılaşıyoruz” dedi.

Irkçılar tam da bu yüzden saldırıyor. Erdoğan’ın bu açıklamaları ırkçıları çileden çıkartacak. Türkçe konuşan her bir Afrikalı yüzünden emperyalist efendilerinden fırça yiyorlar. Fonları kesiliyor. Beceriksiz muamelesi görüyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemde tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjisinin gerisinde de aynı hastalıklı zihniyet vardır. Açık söylüyorum, bunların derdi ne Türkiye’dir ne Türkçe’dir. Vatanına sahip çıkmak, ayrımcılık yapmak, yabancı turistleri, öğrencileri, sığınmacıları nefret objesi haline getirmek de değildir. Devlet ve millet olarak nefret suçu işleyen, faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz” ifadeleriyle ırkçı dalgaya kapılanlara çok net mesaj verdi. Umarım ırkçılara şirin gözükme merakı içinde olanlar gerekli mesajı almıştır.

#Siyaset
#Politika
#Recep Tayyip Erdoğan
#Faşizm
#Hüseyin Likoğlu
12 gün önce
Erdoğan faşistleri çıldırtacak galiba
Ayrı yaşamak ya da birlikte ölmek...
İyi Ki Varsınız
Bir Başka Mesele: Neden cinsiyet değiştiriyorlar?
Birliğe çağrı
Adamın adı Filistin